Koulutukset

Palveluihimme kuuluvat erilaiset mielenterveyttä edistävät koulutukset tilauksesta. Koulutuksia voi tilata räätälöidysti terveyden-ja sosiaalihuollon ammattilaisille, kouluihin opetustyöntekijöille ja oppilaille, sekä vanhempainiltoihin.

Tuotamme koulutuksia myös  yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat kiinnostuneita mielenterveyden eri näkökulmista ja siitä, miten omasta tai yhteisön mielenterveyden tasapainosta voi pitää huolta. Koulutuksemme ovat aina myös kuuntelijaa osallistavia ja osittain toiminnallisia. 

Koulutusaiheita on esimerkiksi aikuisten ja nuorten mielenterveyden edistämiseen ja ylläpitämiseen, mutta voit ehdottaa aihetta mikäli mielessäsi on jokin muu tietty osa-alue.

Kouluttajamme on myös Suomen Mielenterveysseuran sopimuskouluttaja.

 
 
 Mielenterveyden ensiapu2 ® -koulutus

Mielenterveyden ensiapu2 ®

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki ketkä kohtaavat työssään tai muussa ympäristössä mielenterveysasiakkaita ja ovat kiinnostuneita mielenterveyden eri näkökulmista. Koulutus soveltuu yritysten, yhteisöjen sekä organisaatioiden henkilöstön kehittämispäiviksi, mutta myös eri elämäntilanteissa oleville henkilöille. 

MTEA2- koulutus antaa tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä, niiden oireista ja siitä miten niitä on hyvä kohdata. Koulutus rohkaisee ottamaan puheeksi ja antaa valmiuksia myös ammattilaisille puuttua tilanteeseen ja ohjata oikeanlaiseen hoitoon. Koulutuksen avulla voidaan vahvistaa henkistä turvallisuutta ja luodaan yhteistä toimintatapaa kohdata vaikeita, ja osin pelottaviksikin koettuja asioita. Rohkaisun ja ymmärryksen kautta vähenee myös turhat yhteydenotot ulkopuolisiin tahoihin, kun itsellä on tietoa miten henkilön tilanteeseen voi puuttua. 

 
 
 Nuoren mielen ensiapu ®  -koulutus, Suomen mielenterveysseura

Nuoren mielen ensiapu ®, Suomen mielenterveysseura

Nuoren mielen ensiapu (NMEA) -kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten parissa joko työnsä tai harrastuksensa puolesta. Kurssi sopii myös vanhemmille, jotka haluavat tietoa lasten ja nuorten mielenterveydestä.

Nuoren mielen ensiapu on parhaimmillaan ennaltaehkäisevää, varhaista tunnistamista ja ripeää auttamista. Omaa osaamista lisäämällä on jokaisella aikuisella mahdollisuus antaa riittävän varhaista ja tehokasta tukea, ja edistää näin lasten ja nuorten hyvinvointia.

1 lähipäivä 7 h + 4 vkon verkkojakso

 
 
 Kysy lisää räätälöidyistä koulutuksistamme

Räätälöidysti juuri teille ja teidän tarpeisiinne

Suunnittelemme juuri teidän tarpeisiinne sisällöltään ja pituudeltaan sopivan koulutuksen/luennon. Koulutusaiheita ovat mm. aikuisten ja nuorten mielenterveyden edistäminen ja ylläpitäminen.

Mikäli mielessäsi on jokin erityinen aihealue, niin ehdota aihetta rohkeasti!